Brev hem till Thailand

Fösta brev till Thailand (Nr. 1)

Hej vännen,

Förlåt mig för att du fått vänta länge på mitt brev. Jag vet att du är orolig, och undrar om jag trivs bra här i det nya landet.

Ja, det är som vi trodde. De två länderna är helt olika oavsett om det gäller levnadssätt, väder, miljö, människor eller mat. Men under den tid som jag har bekantat mig med landet har jag lärt mig att många saker vi trott om Sverige är annorlunda i verkligheten. Vissa saker tycker jag att det skulle bli bra om de tillämpades också i Thailand. Många saker som vi har lärt av västerlänningar – men inte allt! Och vissa saker skulle vara svårt för thailändare att acceptera. Jag ska berätta för dig om allt som hänt här, från den första sekund jag kom hit.

Första känsla när jag kom.

Folk släpps igenom en efter en efter passkontrollen. Det får mig tänka att det är därför det är så få människor vid bagagebandet. Passagerare går iväg en efter en när de har fått sina bagage och när jag har fått mitt så går jag efter ”exit” skylten. Den delen av terminalen där jag går är så tyst och jag börjar tvivla om jag är på väg åt rätt håll. Det är min jungfruresa i Europa men min uppfattning är att Sverige är ett rikt land, flygplatsen är stor och full med folk.

Tystheten gör att jag undrar om inte flygplanet lämnat mig på fel plats eller att jag missförstått ”exit”. Jag börjar gå långsamt och ser mig omkring. Jag ser några medresenärer. Det är en **Farang familj så jag börjar gå igen och till slut får jag en fin bukett vid slutet av gången. Det är inte fel land, exit är exit. Det gamla tvivlet har försvunnit men är det så här Sverige? Hur ska det bli utanför flygplatsen, kommer som nya frågor i stället.

 Nunts blogg, brev hem - till Thailand

Nunts blogg, brev hem - till Thailand

Det är sommar, så det är nog inte så kallt, tänker jag innan dörren ut från flygplatsen öppnas. Men ”Oh my god!” Det är kallare än vinter i Thailand!, utbrister jag när jag tagit mitt tredje steg utomhus. Sen går vi snabbt till bilen och betalar för parkeringen innan vi åker och detta gör att jag blir misstänksam. Betalning av parkering görs i Thailand av en människa, vilket löser problem med  arbetslöshet, men här är det en maskin. Vad jobbar de med? Vad lever de på? Så många frågor kommer i mitt huvud.

Vännen, du behöver inte var orolig för mig om jag skall trivas i detta land. För mig är det som ett nytt spännande liv. Du får bara vänta att höra på alla nya saker som jag kommer att hitta på.

,

Nunti

Farang är icke-asiater  som har ljus hud

Leave a Reply

Your email address will not be published.